איטום קירות בבית הינו אחד מהשלבים המרכזיים בכל פרויקט בניה, או שיפוץ של בית קיים. עם זאת, קיימים מקרים רבים בהם יופיעו סימני רטיבות על קירותיו של הבית, עקב סיבות כמו בליה של האיטום הקודם, איטום ראשוני לקוי ועוד. בכל מקרה, רצוי לקחת בחשבון כמה מאפיינים לפני שעוברים לשלב הבא, כלומר האיטום המחודש של הקירות בבית.

האם הקיר בו הופיעה הרטיבות הינו פנימי או חיצוני?

מיקומם של קירות הבית ביחס למקור הרטיבות מהווה מאפיין משמעותי המשפיע על סוג איטום הקירות הנדרש. מעבר לעובדה כי סוג הקיר ומיקומו משפיע על סוג האיטום מבחינה טכנית, סוג הקיר ומיקומו בבית יסייע ליועץ איטום לגלות מהיכן בכלל נובעת הרטיבות או מה מקורה. יש לציין כי לעיתים, יהיה צורך בשימוש במכשור מתקדם כדי לגלות את מקור הנזילה בקיר.

ככלל, קירות חיצוניים הם מטבע הדברים חשופים לרטיבות ולחות המגיעה מבחוץ, בעוד שקירות פנימיים ובייחוד קירות של חדרי רחצה ושירותים חשופים ללחות מתמדת שיכולה, עם הזמן, לחדור לקיר במקרה והקיר לא נאטם טוב מלכתחילה.

האם ניתן לאטום את הקיר מבחוץ, או שיש לאטום אותו מבפנים?

בשפה מקצועית יותר, נהוג לכנות זאת "איטום חיובי" לעומת "איטום שלילי". איטום חיובי הינו איטום שנשעה בצד שבא במגע עם הרטיבות, בעוד שאיטום שלילי נעשה בצד שאינו בא במגע עם המים. האיטום השלילי הוא לעיתים מעין פלסטר, אך הוא חיוני ומשלים עבור עבודות איטום רבות, בעיקר בקירות חיצוניים בבית, או בקירות מרתף בהם אין יכולת להגיע לצד החיצוני של הקירות שבא במגע עם המים, באשר לקירות של חדרי רחצה ושירותים, העדיפות תמיד תהיה לאטום את הקיר מבפנים, כלומר לאטום את הבית באופן "חיובי", אך כאמור, כל מקרה לגופו. בכל מקרה, חשוב להבין כי איטום איכותי הוא תמיד כזה שפותר את הבעיה מן השורש, כלומר איטום שמונע מן המים להיכנס מלכתחילה.

מהי אסטרטגיית האיטום הנדרשת?

לאחר שגילינו מהו מקור הרטיבות המרכזי, מהם הכשלים באיטום הקודם ומהן אפשרויות הפעולה, מגיע שלב גיבוש אסטרטגיית האיטום. קיימים כמובן מקרים קלים שלא ידרשו מחשבה מעמיקה מאוד בנוגע לסוג האיטום הנדרש, אולם קיימים גם מקרים שבהחלט יצריכו חקר יותר מעמיק, עבור גיבוש האסטרטגיה הנכונה כאמור, שמשלבת פעמים רבות בין כמה שיטות וחומרי איטום. חשוב לזכור כי אסטרטגיה כזו, תוכל להתקבל רק מיועץ איטום או חברת איטום מקצועית המעניקה גם שירותי ייעוץ איטום, טרם תחילת העבודה.