אם הבניין שלכם מועמד לתמ"א 38, ייתכן וכבר ביררתם לגבי קבלן או אנשי מקצוע נוספים שילוו את הפרויקט. אולם רגע לפני הצעד הבא, כדאי לכם לקרוא על איש מקצוע אחד נוסף שילווה את הפרויקט, כזה שיסייע לכם לחסוך כסף רב בעתיד ולהימנע מעוגמת נפש מיותרת הנובעת מרטיבות בבית!

יועץ איטום: מהו תפקידו ומה ההבדל בינו לבין עובדי איטום שונים?

יועץ איטום ככלל, הינו האיש העומד מאחורי עבודות איטום שונות ומטרתו היא להציע את אסטרטגיית האיטום הנכונה, תוך בדיקת המבנה הקיים והליקויים בו, או לחלופין, ללוות פרויקט בנייה חדש ולהתוות את דרך האיטום (הכוללת את השיטות והחומרים בהם ייעשה שימוש). בנוסף, יועץ איטום עוסק גם במתן חוות דעת מקצועיות באשר לליקויים באיטום וחוות דעת לבית משפט.

ההבדל העקרוני בינו לבין עובדי איטום בפועל, עוץ בעובדה שיועץ האיטום מסתכל על הבעיה "מלמעלה" ועוסק יותר בתכנון האיטום והתווית דרך העבודה, לעומת עובדי איטום העוסקים בביצוע עבודות האיטום עצמן.

מדוע שיפוץ הבניין בעקבות תמ"א 38 מצריך פנייה ליועץ איטום?

יתרונו של יועץ האיטום הינו בידע הרחב והמקצועי בנושא האיטום, לא רק לגבי חומרי ודרכי האיטום עצמם, אלא גם בכל הקשור לתקנות החוק וזיהוי כשלים וליקויים בקנה מידה רחב. פרויקט תמ"א 38 (בין אם מדובר בפינוי בינוי ובין אם מדובר בשיפוץ ועיבוי בלבד) מחייב חוות דעת מקצועית באשר לנושא האיטום, לרבות זיהוי סדקים, שברים ובלייה של מערכת האיטום הישנה, או הצעת אסטרטגיית איטום חדשה, הניתנת על ידי יועץ איטום, או חברת איטום המתמחה גם במתן חוות דעת.

מי אמור לדאוג לייעוץ האיטום?

ככלל, בפרויקט של תמ"א 38 (למעט מקרים מיוחדים), הקבלן הוא זה שאמור לדאוג ליועצים ולמומחים הקשורים לבנייה. עם זאת, רצוי מאוד שכל וועד בניין ידאג לבחון את איש המקצוע אשר הקבלן מציע, על פי הרשימה המוגשת להם לפני תחילת העבודה. אגב, בכל הקשור לאיטום גגות מחיר השירות כלול בד"כ בהסכם עם הקבלן, אולם כאמור, קיימים גם מקרים יוצאי דופן ולכן יש לבדוק כל מקרה לגופו.