גרים בירושלים? סובלים מבעיות רטיבות או נזילות חוזרות ונשנות? הנה מידע שימושי אודות בעל המקצוע שיוכל לסייע לכם: יועץ איטום!
יועץ איטום וחשיבות הפניה אליו
יועץ איטום הינו למעשה איש המקצוע האחראי על תכנון עבודת האיטום. מבחינות רבות, הוא מעין "אדריכל" המפקח על עבודות האיטום, או מתווה בצורה פרטנית את הדרך בה רצוי לאטום את המבנה (לרבות קירות, גגות, מרתפים וכד'). לקוחות רבים סוברים בטעות כי ניתן לפנות ישר לאנשי מקצוע בתחום האיטום, מבלי לפנות קודם ליועץ איטום, כדי לקצר את ההליך. אך נדגיש מראש – פעולה כזו היא שגויה. בהמשך המאמר נסביר גם מדוע.
מהם הדברים שיש לקחת בחשבון לפני ביצוע עבודות איטום בירושלים?
כל בניין ובניין מכיל מאפיינים ייחודיים משלו, הודות לתהליכים השונים שעברו עליו במשך השנים. עם זאת, קיימים כמה מאפיינים שתמיד כדאי לקחת בחשבון בכל הקשור לבניינים בירושלים ובכלל:
• הקירות מחופים? – כידוע, קירות רבים מאוד בירושלים מחופים עם האבן הירושלמית האהובה עלינו כ"כ. אולם, ביצוע עבודות איטום בקיר מחופה יכולים להיות קשים יחסית ומורכבים, ולכן יש להיוועץ קודם עם יועץ איטום מומחה שיסייע במציאת הדרך המדויקת והחומרים האיכותיים ביותר לביצוע עבודת האיטום בקירות.
• הגג משופע? – גג משופע יכול להיות יתרון, אולם גם חיסרון בכל הקשור להתמודדות עם גשם רב. גגות משופעים מסייעים בסילוק יעיל של מי גשמים מחד, אולם הם גם מגדילים את שטח הפנים של הגג מאידך, דבר שיכול ליצור בעיית רטיבות משמעותית כאשר האיטום איננו מושלם.
• מהו גיל המבנה? – גיל המבנה משפיע באופן ישיר על פוטנציאל הבליה ובפרט, בליית חומרי האיטום שעל המבנה ולכן, אם המבנה וותיק, יש לשקול בחיוב בדיקה של יועץ איטום, לפחות פעמיים בשנה.
האם ניתן אולי לדלג על הפניה ליועץ האיטום ולפנות ישר לקבלני איטום?
ראשית, יש לדעת כי קבלני איטום רבים וחברות איטום מעניקות ממילא שירותי ייעוץ איטום. אולם על כל פנים, אין לוותר בשום פנים ואופן על הפנייה ליועץ האיטום, בייחוד כשמדובר במקרה מורכב. זכרו כי מטרתו של יועץ האיטום היא לסייע לעבודת האיטום להיות הטובה ביותר ולהחזיק זמן רב ככל הניתן. לחלופין, עבודת איטום בירושלים שתתבצע ללא ייעוץ קודם יכולה להיות חובבנית ולא מוקפדת מספיק.