שאלה – איך בוחרים מומחה איטום?

תשובה – מומחה איטום יש לבחור לפי פרמטרים מקצועיים ולא רק לפי המחיר. הפרמטר הראשון הוא ההכשרה המקצועית של יועצי איטום או קבלני איטום  – מה שמבטיח שהם עובדים בהתאם לחוק ולפי תקנות הבטיחות. בקיצור –דרשו לראות אישורים על לימודים מקצועיים.

פרמטר נוסף הוא האחריות שיעניק לכם יועץ איטום- מה שאומר שיועץ איטום שלא מעניק לכם אחריות הוא פשוט לא מקצועי מספיק.

דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא הביטוח במהלך עבודת האיטום. עבודה ללא ביטוח מתאים מסכנת לא רק את בעל המקצוע עצמו (יועץ איטום או קבלן איטום), אלא גם אתכם כלקוחות ואת רכושכם.

אמנם יש פרמטרים נוספים שיש להתחשב בהם (למשל הציוד, החומרים וכו'), אבל האדם הממוצע לא מבין בהם (ולא צריך להבין בהם כי זו עבודתו של יועץ איטום) ואני לא רוצה לייגע אתכם בהסברים מקצועיים. מקווה שעזרתי במלאכת הבחירה, ניסים

שאלה – הזמנתי מומחה איטום והוא מתעקש להשתמש בחומרים יקרים ולסרוק את המבנה באמצעות אינפרא אדום. האם יש לזה הצדקה?

תשובה – כל בניין הוא יחיד ומיוחד במינו בתחום האיטום, כך שאי אפשר לחוות דעה מקצועית בלי לבקר בו. ככלל, יש כיום חומרי איטום שונים וטכנולוגיות מתקדמות שבהם עושים שימוש בתחום האיטום. לא רק הזפת הידועה לכולנו, אלא יריעות ביטומניות וטכניקות חדישות כמו איטום בהתזה. בנוסף, כיום מומחה איטום עושה שימוש בציוד מתקדם כדי לגלות נזילות במבנה לפני ביצוע האטימה. לשם כך הוא מבצע סריקות תרמיות במצלמות אינפרא אדום לצורך איתור מוקדי הרטיבות. אם אתם לא בטוחים שהסריקות מוצדקות – דרשו לראות את הדיווח של יועץ האיטום לפני שהוא מתחיל בעבודה. אגב, מומחה איטום איכותי ייתן לכם את הדו"ח גם בלי שתבקשו…

שאלה – ראיתי באינטרנט שהחומרים שבהם משתמשים לצורך איטום הגג שלי אינם תקניים. מה זה אומר?

תשובה – המשמעות היא שמומחה האיטום שהזמנת אינו מומחה בכלל אלא חאפר. עבודה בחומרים לא תקניים לא רק אינה יעילה וטובה, אלא יכולה גם לסכן את דיירי הבית. ממליץ לפנות למישהו אחר ובהקדם.