שאלה – אני מתכנן לבצע עבודת איטום במרתף שלי. למה אני צריך לשים לב במיוחד?

תשובה – דבר ראשון לפני ביצוע איטום מרתף אתה צריך לבצע ייעוץ איטום, כלומר ליצור קשר עם יועץ איטום למרתפים. לצערי מרתפים לרוב לא נלקחים בחשבון בתחום האיטום וחבל כי מדובר בהתמחות ייחודית- כזו שרק מעטים יודעים לבצע כהלכה כי היא נחשבת לנדירה. במרתפים ניתן לבצע שני סוגים של איטום:

הסוג הראשון הוא איטום חיובי, כלומר איטום שנעשה מהצד החיצוני של המרתף ועוטף אותו לחלוטין כדי למנוע כניסת מים. איטום זה לרוב נעשה בשלב בניית הבניין, כך שאם זה לא קרה תאלץ להסתפק בחלופה השנייה שהיא איטום שלילי, כלומר איטום שנעשה מהצד הפנימי של המרתף ומונע אמנם חדירת מים אליו, אבל לא מבטיח שהקירות החיצוניים לא יירטבו.

שאלה – אני גר בדירת קרקע ולא נעשה איטום בזמן הבנייה. האם יש מה לעשות עכשיו?

תשובה – כן. בניינים שלא נאטמו במהלך בנייתם ניתן לאטום גם בהמשך במסגרת איטום שנקרא "איטום שלילי". איטום זה נעשה מהצד הפנימי של הבניין (לעומת "איטום חיובי" שנעשה מצדו החיצוני) ומונע חדירת מים למבנה. עם זאת, מכיוון שהמבנה לא נאטם כראוי (אם בכלל) מבחינה חיצונית ייתכן והקירות החיצוניים יירטבו.

יש לקחת בחשבון שאיטום מסוג זה לא רק יקר יותר מ"איטום חיובי" (לעיתים פי 10), אלא גם יהפוך את הדירה שלכם ללא-שמישה במהלך האיטום. במהלך האיטום כל הקירות, הרצפות והתקרות אמורים להיות חשופים (כלומר ללא שום חומר אחר עליהם) – מה שאומר שבזמן האיטום מסירים ריצוף וסיד מהקירות וחושפים את פני הבטון. לקבלת פרטים נוספים אני ממליץ לבצע ייעוץ איטום מקצועי.

שאלה – גיליתי סימני מים במרתף שלי. מה זה אומר?

תשובה – מרתף אמור להיות 100% אטום למים, לכן סימני מים או כתמי לחות במרתף מעידים שהאיטום שנעשה במקום לא היה איכותי. אני ממליץ להזמין יועץ איטום אמין שימליץ על בעל מקצוע שיבצע איטום מדויק – כזה שיחזיק מעמד זמן רב ככל האפשר וישמור על המרתף שלך יבש לחלוטין.