- מה ההבדל בין עבודת קבלני איטום לעבודתו של יועץ האיטום?
בקצרה, עבודתו של יועץ האיטום כוללת בדיקה מדוקדקת של שורש בעית האיטום ומתן חוות דעת מקצועית אודות הדרכים השונות והאפשרויות לפתירת הבעיה, בעוד שקבלני איטום בד”כ עוסקים בביצוע עבודת האיטום בפועל, כלומר בביצוע העבודה ע”פ המלצותיו של היועץ. לעיתים, חברת האיטום או קבלני האיטום מעסיקים גם יועץ איטום מטעמם שיחווה את דעתו, לפני תחילת הפרויקט עצמו, שזהו המצב הרצוי.
- האם מומלץ להיוועץ עם יועץ איטום בכל מצב?
באופן כללי כן, אלא אם כן ברור לכם לחלוטין כי מדובר בבעיה קטנה מאוד ונקודתית, מה שלא מתרחש בפועל במקרים רבים. לעומת זאת, כשמקור הרטיבות או הנזילה איננו ברור לגמרי וכן, כאשר מדובר בבעיה “רצינית” או בבעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב, מומלץ לפנות ליועץ איטום שיבחן את הנושא בטרם תחילת העבודה.
- מה חשוב לבדוק עם יועץ האיטום בטרם תחילת העבודה?
יועץ איטום, בדיוק כמו כל בעל מקצוע אחר בכל תחום, צריך להיות מנוסה, מקצועי ובפרט – בעל ניסיון רב במקרים כמו זה שלכם. כמו כן, קיימות עבודות בהן יידרש ליווי של יועץ איטום מתחילה עד הסוף, דבר ששווה לבדוק עם יועץ האיטום לפני כן.
במידה ופניתם לקבלני איטום, חשוב מאוד כאמור, לבדוק האם הם מעסיקים מטעמם יועץ איטום. במידה ולא, תוכלו לבדוק את האופציה להעסיק אחד מטעמכם.
- נ.ב: מה עושים במקרה של דליפות חוזרות ונשנות, ומה הקשר ליועץ האיטום?
תפקידו של יועץ איטום מומחה הוא בין השאר להעניק חוות דעת לבית המשפט, במידה וזו נצרכת. בעיית איטום חוזרת ונשנית יכולה להצביע על איטום כושל או חובבני של המבנה בעבר ולכן, בטרם תחילת ביצוע עבודות האיטום בפועל, יש לשקול לבדוק עם יועץ איטום האם אכן מקורן של הבעיות החוזרות הינו באיטום לא נכון שבוצע מראש.